Tandeloze gezondheidstijgers van Academia tot Zorginstituten

23 apr

https://ift.tt/M1w2RnX

Dienstmededeling: De emailbezorging vanuit deze website is wat in het ongerede geraakt. Mails naar Gmail-adressen komen niet aan. We doen ons best om dat te herstellen, misschien verhuizen we naar een andere domeinnaam.

Een alfabetische greep uit de instituten die het er behoorlijk bij hebben laten zitten:

Academia

Het RIVM stond niet alleen. De hele academische wereld zweeg doodstil bij de verkrachting van de wetenschap. Er werken meer dan 60.000 mensen bij de universiteit, waaronder bijna 3.500 hoogleraren en professoren.

Logische inconsistenties en kromme redeneringen deden de hoogleraren Logica, Wetenschapsfilosofie of Argumentatietheorie helemaal niets. Mijn linkse rebelse studiegenoten van destijds, altijd super geëngageerd – ik heb niets van ze vernomen, nergens. Dat waren er veel want ik heb lang gestudeerd (‘uiterst grondig’, zeg ik altijd). Er zullen er toch wel wat doorgestoomd zijn in de wetenschap. Nada.

Sprongen wiskundigen in het zadel bij onzinnige (kans)berekeningen, of bij de waardeloze duidingen van CBS? Het bleef bij een dappere enkeling. Signaleerden ze de onjuiste grafieken? Helemaal niets.

De medische faculteiten dan, toen alle basisregels van verantwoorde gezondheidszorg met voeten werden getreden, alle kennis over respiratoire ziektes ineens waardeloos bleek – en er was niemand die zijn vinger opstak?

Grondrechten verdampten. Waar waren al die intellectuelen? Waar waren die altijd scherpe kritische medicijnen- en rechtenstudenten van vroeger gebleven? Om over filosofen en juristen maar te zwijgen. Die beroepsgroepen hebben zichzelf gedegradeerd. Ze hebben hun belangrijkste representanten in de media ongehinderd hun gevaarlijke kul te laten verkondigen. Dat je je zo wil laten vertegenwoordigen is onbegrijpelijk.

De wetenschappelijke (en zeker de farma-medische) wereld wordt gekenmerkt door zeer discutabele verbanden binnen en buiten de wetenschap. Wetenschap zoals we kenden is dood, die constatering hoor ik ook herhaaldelijk van mensen die er werkzaam zijn of er professioneel in nauw contact mee staan.

Academici die zich integer uitspraken zijn dwarsgezeten en/of ontslagen. Ze blijken nu vaak het gelijk aan hun zijde te hebben gehad. In het kader van dit artikel houden we het er nu maar op dat de wetenschappelijke en academische elite simpelweg hartstikke Fout was in de oorlog.

Centraal Bureau voor Geneesmiddelen (CBG)

Bij het CBG werken vijfhonderd mensen, voornamelijk betaald door farmaceuten en gesponsord door de overheid. Lees voor de aardigheid wat zij van zichzelf vinden: “Als onafhankelijke autoriteit reguleert het CBG de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt.” “Het CBG staat midden in de samenleving, in alle openheid en in directe samenwerking met patiënten, artsen, apothekers en wetenschappers. Waarbij het CBG het delen van kennis – van wetenschappelijk onderzoek tot gebruikersinformatie – initieert en stimuleert.” bron) en vraag je dan af hoe het mogelijk is dat bijwerkingsarme medicijnen werden gecanceld (zelfs met grote gevolgen voor artsen) en er rommel werd ingespoten bij bevolkingsgroepen die dat helemaal niet nodig hadden, bijsluiters essentiële informatie misten en kennis buiten beeld werd gehouden. Waren ze misschien met vakantie?

EMA

Alles wat door de Amerikaanse (gecorrumpeerde) FDA en/of het het Duitse RKI (zie de recente “RKI-Protokolle”) werd aangedragen, werd klakkeloos overgenomen door de kleine negenhonderd knappe koppen van het European Medicine Agency. De toegevoegde waarde van deze 900 kenniswerkers is voor de leek niet zo makkelijk te zien. Maar: EMA verzamelt ook de meldingen van bijwerkingen in Europa. Waarom dat precies gebeurt is niet duidelijk. EMA doet er niets mee totdat ze vanuit Amerika worden gebriefd.
Sterker nog: als er op alarmerende bijwerkingen wordt gewezen, is het antwoord onveranderlijk: het zijn meldingen NA vaccinatie, niet DOOR vaccinatie. Causaal verband is niet aangetoond. Net als Lareb heeft de EMA geen actie ondernomen op rode vlaggen.

De Gezondheidsraad

De Gezondheidsraad (ca. 100 leden, op de overheidsbegroting voor 6 miljoen per jaar) liet onlangs weten dat het eigenlijk toch niet zo’n heel goed idee is voor zwangeren om zich te laten mRNA-vaccineren. “Een coronaprik kan tijdens de zwangerschap veilig gegeven worden, maar is meestal niet nodig.” Dat laatste geldt overigens niet alleen voor zwangeren. Dit onbehaaglijke nieuws -want zwangeren werd voorheen juist sterk aangeraden zich te laten vaccineren- hebben ze toch zeker een jaar onder de pet weten te houden. Bovendien zijn er nooit data geweest die zo’n positief advies rechtvaardigden. Zwangere vrouwen waren uitgesloten van de trials toen het vaccin werd goedgekeurd onder noodvoorwaarden. Dat was trouwens het steriele, in het lab geproduceerde vaccin en niet het op bacteriën geproduceerde massaproduct dat uiteindelijk werd geïnjecteerd.
Er zijn daarentegen later vanuit de hele wereld signalen geweest dat er iets niet goed zat met zwangerschap/geboortes en mRNA, bijvoorbeeld uit Schotland. Moedermelk bleek na vaccinatie dagenlang besmet met vaccin-spikes. mRNA bleek overal in het lichaam de weg te vinden, dus ook in de placenta. Een half jaar geleden verscheen er een studie over: “Verhoogd risico op foetaal verlies na COVID-19 vaccinatie“. Ook daar werd niet op geacteerd – of die reactie heeft een half jaar geduurd.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Recente rechtelijke uitspraken onderschrijven dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een heksenjacht op artsen heeft gevoerd, zonder medische of juridische onderbouwing. Een instituut dat de volksgezondheid mede moet bewaken in opdracht van een ministerie, laat zich als een BOA op pad sturen, ook als de overduidelijk dwalende broodheer daarom vraagt. De IGJ was Fout. Lees hier meer over bij WOB-onderzoeker Cees van den Bos.

Lareb

Toen het Lareb vele malen meer meldingen van bijwerkingen ontving dan voorzien, was het belangrijkste probleem de mankracht om die meldingen te verwerken en waar het geld vandaan moest komen om dat te bekostigen. Verder ging het niet. Zie ook hiervoor de Substack van Cees van den Bos voor de bijbehorende WOB-documenten.

Lareb moet als een waakhond fungeren. Het was er de afgelopen jaren een die je wakker moest schoppen als er ingebroken werd, en dan nog ging hij eerst naar zijn drinkbak. Lareb heeft niet één keer een signaalfunctie laten zien. Lareb liep voortdurend achter de feiten aan. De helpdesk van een energieleverancier doet beter zijn best.

Het Lareb had bovenop de bescherming van de bevolking moeten zitten en mogelijke bijwerkingen met argusogen moeten volgen. Zeker bij gloednieuwe injecties, werkend volgens een nieuw principe met genetische aspecten, waarvan bijwerkingen onvoldoende zijn onderzocht en doelgroepen van de onderzoeken waren uitgesloten. Met de effectiviteit bleek eigenlijk ook van alles aan de hand – maar effectiviteit, daar gaat Lareb natuurlijk weer niet over, dat is zorgvuldig gescheiden.

Aan de eisen gesteld in de voorwaardelijke toelating van de vaccins is niet voldaan. Daar staat namelijk in dat elk ‘adverse event’ moet worden gemeld, ook als het niet vaccin-gerelateerd lijkt. Logisch, anders ontdek je nooit wat. Aan de sterftemeldingen alleen al was te zien dat nog geen 5% werd gemeld.

Hoe iemand het directeurschap van zo’n instituut denkt te kunnen combineren met deelname aan de Denktank Desinformatie is mij een raadsel. Is dat iemand aan te rekenen? Het ontbreekt in elk geval aan prikkels om te besluiten het NIET te doen. De Denktank Desinformatie had immers juist tot doel om alle negatieve uitingen over vaccins, ook over gesignaleerde bijwerkingen, de kop in te drukken. Die zouden de vaccinatiebereidheid kunnen verlagen en dat mocht onder geen beding. Maar hoe beroerd de vaccins ook al snel bleken te zijn, conform de meldingen die bij Lareb binnenkwamen: de vaccinatiebereidheid moest en zou omhoog, volgens de Denktank Desinformatie.

KNAW

De Koninklijke Akademie voor Wetenschappen noemt zich “Hoeder en duider van de wetenschap in Nederland”. Dat is een grote broek om aan te trekken. Als vaderlandse hoeder van de wetenschappelijke integriteit heeft de KNAW richtlijnen opgesteld. Heeft iemand iets daarover van de KNAW gehoord, toen hun eigen leden de tem ‘wetenschap’ verkrachtten en uit naam van de wetenschap inconsistente duidingen gaven die soms logisch niet eens klopten en die richtlijnen met voeten traden? Ik schreef er twee jaar geleden al een artikel over. Toen werden Jaap van Dissel en OMT-lid Menno de Jong nog als leden/experts vermeld op de KNAW-website.
Ik vond het destijds opvallend dat de KNAW deels de leden voordraagt van de Commissie van Toezicht van het RIVM, terwijl hoge RIVM-ambtenaren lid zijn het KNAW. Ruik ik daar een belangenconflict? We zijn misschien een te klein landje voor dat soort constructies, iedereen komt bij elkaar op de borrel.
In die Commissie van Toezicht van het RIVM zit trouwens ook Willy Spaan…

Plaats een reactie