Dagcijfers 27 juni

27 jun

https://www.maurice.nl/2021/06/27/dagcijfers-27-juni/

Leestijd: < 1 minuut

Aanpassing geleden door Maurice

Dagrapportage

De GGD-cijfers afgelopen vrijdag lieten iets meer geteste personen zien dan de week ervoor (ruim 17000). Maar het positieve percentage ging van 4,4% naar 3,2%. De daling van het aantal positieve testen is 23%.  Het vertraagd, zoals je kan verwachten naarmate het de waarde nul nadert. De kans is groot dat het aantal positieve testen bij de GGD zaterdag en vandaag onder de 500 terecht komt.

De ziekenhuisopnames dalen nu ook in de richting van nul. Juist omdat de cijfers zo dicht bij nul liggen zal het dalingspercentage gaan afvlakken en komen we waarschijnlijk op een laag plateauniveau terecht.

Het is interessant de ontwikkelingen van Nederland te vergelijken met die van Bulgarije. De bevolkingsopbouw verschilt niet zoveel. De gezondheidszorg wel. De maatregelen in Bulgarije waren wat minder streng dan in Nederland (zeker vanaf oktober 2010). In Bulgarije gaat de vaccinatie veel langzamer dan in Nederland. Men staat nu op ruim 10% van de bevolking is die twee keer is gevaccineerd. In Nederland is dat ruim 30%.

Goed is te zien dat in Bulgarije de stijging een maand later begon en een maand eerder weer daalde. In Bulgarije had men niet de kamelenbult die wij in het najaar kregen.

In Bulgarije daalde zo rond half oktober de temperaturen onder de 15 graden.

Sinds februari/maart wordt in Bulgarije ivermectine ingezet om Covid-19 te bestrijden. Lees bij voorbeeld dit.  Vanuit Nederlanders woonachtig in Bulgarije heb ik begrepen dat sinds begin maart het gebruik van Ivermectine sterk wordt aangemoedigd en breed toegelaten. En ook in ziekenhuizen wordt gebruikt.

 

 

The post Dagcijfers 27 juni appeared first on Maurice de Hond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: